AMERICA CA DESTINATIE DE STDIU

Cunoscuta ca un taram al posibilitatilor nelimitate, Statele Unite sunt o destinatie educationala preferata pentru mai mult de un milion de studenti internationali. Sistemul academic ofera pregatire de prima clasa, diplome recunoscute international, libertate si flexibilitate in alegerea specializarii, a curriculei. Pe langa sapte dintre primele zece universitati din lume, exista companii globale de tehnologie precum Google, Apple, Amazon, Tesla, acceleratoare de inovare si procese de invatare in America. Statele Unite au multe de oferit fiecarui visator, antreprenor, artist, calator, de la marile orase, muzica si cinema, pana la natura uimitoare, bucatarie internationala si multe altele.

Te-ai gandit vreodata ca poti studia in New York, Washington sau chiar in Florida? Da, aici vorbim de studiul la universitati din Statele Unite ale Americii, o forma de invatamant renumita la nivel mondial. Institutii de renume international din SUA ofera oportunitati de studiu foarte bune viitorilor studenti, inclusiv posibilitatea de burse sau de ajutor pentru finantarea studiilor.

Cu totii am auzit termenii „colegiu” si „universitate”. Ambele institutii de invatamant superior ofera programe de studiu superior. In general, colegiile se axeaza pe programe de licenta, pe cand universitatile ofera o paleta mai bogata de programe de master.

Sistemul de invatamant din SUA se caracterizeaza prin flexibilitate si acces, mai mult decat orice alta tara din lume. Exista peste 4.000 de colegii si universitati in Statele Unite, fiecare oferind resurse unice.

De obicei, studentii nu trebuie sa se decida asupra specializarii din primul an de studiu. De multe ori, acestia au posibilitatea de a alege un major si un minor – “major” este domeniul academic care ofera specializarea si implica o serie necesara de cursuri, pe cand un „minor” este o zona secundara de concentrare academica si necesita un numar mai mic de cursuri.

Undergraduate programs – Programe de licenta

Studentii care au absolvit liceul si ar dori sa urmeze colegiul sau universitatea acceseaza un undergraduate program pentru a obtine o diploma de licenta. Colegiile (community colleges) ofera diploma de doi ani de studiu numita associate degree, in urma careia studentii au posibilitatea de a se transfera la o universitate cu un program de 4 ani pentru a obtine bachelor degree.

Graduate programs – Programe de master

Studentii care au obtinut o diploma de licenta isi pot continua studiile urmand un program de master. Acesta dureaza de regula doi ani si este extrem de specializat intr-un anumit domeniu. Adesea, studentti pot fi admisi la un program de masterat numai daca au o diploma de licenta intr-un domeniu relevant. Cu toate acestea, exista multe exceptii, cum ar fi studentii care doresc sa urmeze un master in administrarea afacerilor (MBA).

INTO

INTO desfasoara parteneriate cu universitati de clasa mondiala din SUA, Marea Britanie si China pentru a oferi programe de licenta si master. De asemenea, INTO creeaza un sistem de suport pentru toti studentii internationali, prin care acestia vor primi ajutor in ceea ce priveste pregatirea individuala de catre un cadru didactic, sprijin pentru gasirea unui loc de cazare, dar si adaptarea la noul mediu international.

Ce beneficii ai daca aplici prin INTO pentru universitatile partenere?

  • testul SAT nu este obligatoriu pentru viitorii studenti;

  • procesul de admitere este realizat in 4 saptamani;

  • studentii pot accesa burse sub forma de reducere din taxa de scolarizare.

In SUA, INTO ofera programe de studiu la urmatoarele universitati de prestigiu:

Oregon State University (Corvallis, OR) / University of South Florida (Tampa, FL) / George Mason University (Fairfax, VA)/ Drew University (Madison, NJ) / Saint Louis University (St. Louis, MO) / University of Alabama at Birmingham (Birmingham, AL)/ Suffolk University (Boston, MA) / Illinois State University (Normal, IL) / The University of Arizona (Tucson, AZ)/ Hofstra University (Hempstead, NY).

Drew University

Drew University

Drew University este o institutie de invatamant situata in Madison, New Jersey, foarte aproape de New York, un centru al oportunitatilor de internship si activitatilor de weekend, iar pentru cei ce isi doresc sa petreaca mai mult timp in New York, universitatea ofera inclusiv posibilitatea de a studia un semestru pe Wall Street, la United Nations, Teatrul New York si Muzeul Cultural din New York.

In ceea ce priveste performanta, 94% din studentii care au terminat un program de licenta sau masterat la Drew University se angajeaza in domeniul pentru care au studiat, in primele 6 luni de la absolvire.

Printre programele de studiu cele mai atractive pentru studenti se numara: Business, Data Analytics, Finance, Engineering, Theater and Media Communication.

Studentii internationali sunt luati in considerare automat pentru toate bursele academice oferte de Drew University in momentul admiterii.

Among the Best 385 Colleges in the USA

(The Princeton Review 2020)

#76
Liberal Arts School in the US

(The Princeton Review 2020)

99%
of faculty hold the highest degree

in their field

94%
Employed in their chosen field or in graduate school

within 6 months of graduation

University of South Florida

University of South Florida

Pe langa soare si plaja, Florida are mai mult de oferit, inclusiv pentru tinerii studenti. University of South Florida este una dintre cele mai mari universitati din stat, clasata pe locul 4 in categoria Golden-Age University in the US de catre Times Higher Education 2020.

University of South Florida ofera programe de pregatire si Pathway pentru numeroase domenii, iar printre cele mai atractive programe de licenta se numara: Business, Computer Science, Engineering, Natural/Health Sciences, Visual and Performing Arts.

Studentii internationali sunt luati in considerare automat pentru toate bursele academice oferte de USF in momentul admiterii.

#44
Top Public Schools

(U.S. News & World Report 2020)

Tier 1
Carnegie Foundation
Research University

#1
State for Higher Education

(U.S. News & World Report 2020)

#7
in the nation among public universities for granted US Patents

(Intellectual Property Owners Association / NAI 2018)

In Marea Britanie, INTO ofera programe la:

INTO University of East Anglia / INTO University of Exeter / INTO Newcastle University / INTO Glasgow Caledonian University / INTO Manchester (NCUK, University of Manchester, Manchester Metropolitan University) / INTO Queen’s University Belfast / INTO City University London / INTO University of Gloucestershire / INTO University of Stirling / INTO London – World Educational Center.

In China, INTO are parteneriate cu Universitatea Nankai.