Study in Italy – eveniment virtual – 20 ianuarie 2022

Studiaza in Italia prin IntegralEdu

Italia a fost intotdeauna o destinatie de vis pentru mii de studenti internationali care vin in peninsula pitoreasca in fiecare an pentru a studia in Italia la una dintre cele mai vechi si mai prestigioase universitati din lume. Standardul academic ridicat si calitatea predarii, in special in domeniul artei si designului, atrag peste 32.000 de studenti internationali. Institutiile de invatamant din tara ofera un numar mare de programe de baza si de master in limba engleza, cu taxe de scolarizare rezonabile si diverse oportunitati de burse pentru studii si de asistenta financiara.

Universitatile si academiile publice si private din Italia ofera o gama larga de domenii educationale, acoperind discipline precum arhitectura, medicina, drept, mass-media si comunicare, afaceri si economie, precum si, deosebit de populare in ultimii ani, – moda si design.

Daca doresti sa afli mai multe, te poti inscrie la evenimentul virtual de specialitate „Study in Italy” despre studiile in Italia din 20 ianuarie 2022.

Participanti Study in Italy – Virtual Event:

Program eveniment:

15:00 – 15:30 – Intro “ All about higher education in Italy – Why choose Italy, how and when to apply, what are the opportunities for scholarships” – Svetlina Abadzhieva, IntegralEdu

15:30 – 16:30 (CET) – „Explore Cattolica” – Arianna Malavasi, Universita Cattolica del Sacro Cuore


Bocconi University este in mod constant clasata drept cea mai buna universitate din Italia si una dintre cele mai bune din lume in domeniul economiei, managementului, stiintei datelor, stiintelor politice, dreptului.

MIP – Politecnico di Milano School of Management este o scoala de afaceri a Universitatii Politehnice din Milano, una dintre cele mai bune universitati stiintifice si tehnologice din lume. De-a lungul anilor, scoala a fost din ce in ce mai recunoscuta pentru excelenta programelor sale: a fost clasata pentru prima data printre cele mai bune scoli de afaceri europene pe lista Financial Times 2009, astazi programele sale de afaceri sunt in toate clasamentele globale majore, inclusiv QS, Bloomberg Business Saptamana, America Economy, Expansion, EdUniversal si CEOMagazine.

Nuova Academia di Belle Arti (NABA) este o academie privata pentru moda, design si comunicatii vizuale din Italia. Scoala face parte din Galileo Global Education – o retea internationala de universitati si academii partenere care ofera pregatire de prima clasa in arta si design. In 2021, QS World University Ranking numeste NABA drept Academia de Arte si Design №1 din Italia. NABA se numara, de asemenea, printre primele 100 de cele mai bune scoli de arta din lume, cu doar alte doua scoli italiene pe aceeasi lista. Academia mentine legaturi stranse cu industria. Pe parcursul studiilor, studentii au posibilitatea de a lucra la proiecte reale ale unor companii globale precum Maserati, Motorola, Swarovski, Versace, Bayer, P&G, Adidas, Fiat, Tommy Hilfiger, BMW Design, De Beers, Trussardi si multe altele.

John Cabot University Rome universitate americana cu un sistem de invatamant de arte liberale care permite fiecarui student sa creeze un program de studii adaptat nevoilor sale, combinand domeniile principale si secundare de studiu. Un exemplu de universitate mica care are un impact mare. Acesta garanteaza predarea in grupuri mici, care ofera o oportunitate de a te intalni si de a iti dezvolta potentialul cu ajutorul profesorilor si consilierilor de cariera. Cunoscuta pentru viata de calitate in campus in celebrul cartier central al Romei, Trastevere, o varietate de activitati in afara campusului si o retea de absolventi care ofera tuturor oportunitatea de dezvoltare profesionala.

The American University of Rome este Universitatea de Arte Liberale si cea mai veche institutie de invatamant superior americana din Roma. Ofera 10 programe de licenta, precum si 3 programe de master. Toate programele combina intelegerea teoretica cu experienta practica, iar cursurile sunt adesea predate la fata locului in toata Roma si Italia. Universitatea Americana din Roma ofera studentilor sai oportunitati excelente de a dobandi experienta de munca prin stagii in companii si ONG-uri nationale si internationale. Peste 75% dintre studenti fac stagii in timpul studiilor.

Universita Cattolica del Sacro Cuore este o comunitate academica care promoveaza studiul, cercetarea stiintifica si educatia tinerilor pentru cercetare, predare, functii publice si profesii liberale.

Hai sa stai de vorba cu reprezentantii universitatilor italiene, direct de la tine de acasa, la doar un clik distanta! Study in Italy, primul eveniment virtual din 2022! Save the date – 20 ianuarie 2022!

Vrei sa studiezi intr-o tara in care istoria, cultura si arta se regasesc in cele mai diverse forme, iar taxele de studiu se calculeaza in functie de veniturile pe care le ai?

Destinatia de studiu pe care ti-o propunem cu aceasta ocazie este Italia – un loc unde poti sa imbini armonios studiul cu distractia, utilul cu placutul, istoria cu arta, viata de student cu viata din timpul vacantelor.

De ce Italia?

In Italia poti studia la una dintre cele mai vechi institutii din lume, poti alege din cele mai diversificate programe si te poti specializa pe ceea ce-ti doresti sa profesezi in viitor. Fondatoare a Procesului de la Bologna, Italia este tara din care a pornit standardul superior al sistemului de invatamant universitar din Europa. Ar trebui sa fii student international in Italia, deoarece Italia vorbeste multe limbi: dincolo de renumita expertiza in limba arhitecturii, artelor, designului și modei, Italia este foarte fluenta in limba cercetarii si stiintei.

Totul a inceput sub arcadele universitatilor italiene care au fost intotdeauna conduse de pasiunea pentru cercetare si inovare. Italia detine cu mandrie cel mai mare record de publicatii academice in reviste de cercetare de excelenta din Europa, cu accent pe biologie, stiinte naturale, fizica, farmacie, medicina, matematica si informatica. Cercetatorii si profesorii italieni sunt foarte apreciati si angajati in cele mai renumite universitati internationale.

Studii in Italia

Studii in Italia

In Italia exista un sistem de invatamant superior alcatuit din 3 cicluri:

 • Primul ciclu: licenta (3 ani) 

 • Al doilea ciclu: masterat (2 ani) si masterat profesional de nivel 1

 • Al treilea ciclu: scoala de specializare doctorat (5-6 ani) si masterat vocational de nivel 2

UNIVERSITATI

Sectorul universitar este alcatuit din 89 de institutii universitare (precum si institutii politehnice) clasificate in urmatoarele categorii:

 • 58 de universitați de stat

 • 17 universitati nestatale – recunoscute legal de stat

 • 2 universitati pentru straini – specializate in predare / cercetare pentru dezvoltarea limbii, literaturii, culturii italiene

 • 6 scoli de invatamant superior – specializate in studii universitare postuniversitare

 • 6 universitati de invațamant la distanta

 • 4 scoli politehnice (politecnico)

NON-UNVERSITATI

 • Institutiile AFAM, inclusiv Academiile de Stat de Arte Plastice, Academiile de Arte Frumoase recunoscute legal, Scolile superioare de design, Conservatoarele de muzica de stat, Institutele superioare de studii muzicale, Academia Nationala de Dans, Academia Nationala de Drama.

 • Invatamant integrat superior (FIS): programe de invatamant si formare tehnica superioara (IFTS)

 • Invatamantul superior in medierea lingvistica: institutii de invatamant pentru mediatorii lingvistici

 • Domenii specifice (de exemplu: arhivare, studii militare, restaurare)


Cu 61 de universitati publice vibrante, 30 de universitati private si 11 organizatii publice de cercetare, programe universitare inovatoare, AFAM si 339 de cursuri organizate in limba engleza, Italia va va invata mai mult decat limba italiana.

Taxe de scolarizare

Italia este o destinatie budget-friendly pentru studentii internationali, deoarece este una dintre cele mai accesibile tari din Europa, unde se poate studia cu taxe de scolarizare rezonabile.Taxele de scolarizare ale universitatilor italiene depind de veniturile familiei studentilor si de programul de studiu ales. De la un minim de cateva sute de euro pentru universitatile publice, la un minim de aproximativ 3600 EUR (pentru venituri mai mici ale familiei si cursuri mai ieftine) la un maximum de aproximativ 8900 EUR (pentru venituri mai mari ale familiei si cursuri mai scumpe) pe an pentru universitatile private, cum ar fi pentru Universitatea Cattolica del Sacro Cuore.

Taxele medii de scolarizare pentru invatamantul superior public in Italia pot varia intre 900 și 4.000 euro pe an, in functie de statutul european, de institutie, precum si de programul si nivelul de studiu.

Universitatile private din Italia au taxe cuprinse intre 3.000 și 10.000 euro anual. Majoritatea universitatilor private percep taxe de scolarizare similare pentru studentii din UE si pentru cei din afara UE.

Exista multe oportunitati de finantare si burse pentru care studentii care urmeaza o educatie in Italia, pot aplica, indiferent de tara de origine. Unele burse acopera taxele de scolarizare, precum si costurile de trai. Bursele si finantarea sunt adesea limitate si sunt acordate studentilor in functie de merit, dupa o evaluare a notelor obtinute in anii de liceu.

 • Cazare: 300–600 euro (in functie de oras)
 • Mancare: 200 euro
 • Transport: 50 euro

Cazare in Italia

Pentru studentii internationali, primul contact in cautarea unui loc de cazare va fi universitatea la care urmeaza sa-si continue studiile, atat daca universitatile dispun de camine proprii, sau studentii vor fi redirectionati catre unitati de cazare private. Disponibilitatea locurilor de cazare variaza considerabil in functie de orasul in care se va studia, se recomanda cautarea unei locuinte cat mai de timpuriu posibil.

Motive sa alegi Italia ca si destinatie de studiu:

 • Excelenta in cercetare, stiinta si creativitate

 • Sistem educational remarcabil bazat pe notiuni solide, metoda stiintifica si abordare creativa

 • Dezvoltarea rezolvarii complexe a problemelor, a gandirii critice si a flexibilitatii

 • Oferta larga de cursuri in italiana, dar si in engleza, intr-un mediu dinamic si placut

Pentru mai multe informatii despre oportunitatile oferite de catre universitatile din Italia si care sunt bursele si metodele de finantare de care poti sa te bucuri, contacteaza un consultant IntegralEdu.