Licee si scoli in strainatate

Home » Licee in strainatate
Licee in strainatate2021-12-21T14:28:37+03:00

Live, love and change the world through education!

Suntem in permanenta conectati la epicentrul educational global, urmarind dinamicile, intelegand schimbarile si deslusind locurile potrivite elevilor, indiferent de profilul academic si de aspiratii. IntegralEdu este prezent in Romania de 13 ani si are o experienta internationala de 28 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate. Totodata, IntegralEdu detine cel mai mare portofoliu de institutii educationale partenere din strainatate.

Cum iti imaginezi viitorul copilului tau? Cauti cea mai buna cale academica pentru copilul tau?

Stim ca educatia de calitate este prioritatea principala pentru fiecare parinte, realizarea de succes academica si de cariera trece prin educatie secundara de calitate, iar calea catre universitatile de top din lume trece prin scoli in strainatate, licee internationale, licee de elita.

Internatele de elita din strainatate ii ajuta pe elevi sa-si dezvolte potentialul si sa-si construiasca calitati valoroase precum independenta si responsabilitatea. Cu traditia si inovatiile lor in educatie, ei deschid usa catre universitatile de top din lume.

Destinatii de studiu

Dincolo de sistemul educational ales, este esential ca tara de destinatie sa fie pe masura afinitatilor tale culturale. Indiferent ce colt din lumea aceasta indica degetul tau pe harta, iti putem fi alaturi in procesul de documentare si de gasire a scolilor / liceelor potrivite. Pentru familiile din Romania, cele mai populare destinatii de studiu sunt: Marea Britanie, Germania, Austria, Elvetia, Portugalia, Franta, Italia, Spania, Canada, SUA. Iar lista ramane deschisa.

Tipuri de scoli/ licee

Este cert. Tentatia de a iti alege o destinatie de studiu pe potriva aspiratiilor si afinitatilor tale s-a strecurat in gandurile tale. De aceea, pe langa decizia pe care o vei lua in privinta programului educational pe care il vei parcurge, este important sa iti alegi tipul de scoala potrivit. Acestea sunt nenumarate. Putem vorbi despre scoli cu un caracter mai special, cum ar fi cele confesionale sau militare, insa aici ne vom concentra pe structura scolilor care dicteaza, de multe ori, stilul si conceptul educational. Experienta de scolarizare este esentiala, de aceea este foarte important sa ai parte de o atmosfera prielnica. Trebuie sa fii elevul potrivit in scoala potrivita. Si invers.

Sunt doua tipuri principale de astfel de scoli: scolile de tip Boarding si cele de tip College. Care ti se potriveste cel mai bine?

Licee in strainatate

Programe academice

Scoala de tip Boarding

Intr-o scoala de tip boarding ai tot ce ai nevoie, la o aruncatura de bat. Salile de curs, departamentul de arte, departamentul de muzica, teatrul, biblioteca, salile de sport, caminele, cantina, cabinetul medical, biserica, etc. toate sunt in interiorul campusului.

Mai multe detalii >>

Scoala de tip College

Scoala de tip college simuleaza viata de student, intr-o oarecare masura. Spre deosebire de scolile de tip boarding, aici regulile sunt ceva mai flexibile, iar gradul de libertate al elevilor este mai mare. Programul elevilor in afara orelor de curs nu este atat de riguros trasat ca intr-o scoala de tip boarding, iar modul in care iti gestionezi tipul de studiu este in sarcina ta. De aceea, este necesara o anumita maturitate si un simt al responsabilitatii bine dezvoltat.

Mai multe detalii >>

Etape academice pregatitoare

Decizia continuarii studiilor in strainatate poate ridica o serie de provocari (academice, culturale, sociale etc.) pentru unii elevi, aceasta schimbare implicand o doza semnificativa de adaptabilitate la intregul context nou. De aceea, daca nu te consideri suficient de pregatit pentru acest parcurs, este bine de stiut ca exista o serie de etape premergatoare pe care le-ai putea lua in calcul, cum ar fi:

  • EduTabere desfasurate in campusurile scolilor din strainatate;

  • cursuri de engleza orientate pe pregatirea pentru examenele IELTS, Cambridge, TOEFL;

  • teste de orientare profesionala

  • alte cursuri si workshop-uri.

Pentru recomandari personalizate in privinta optiunilor potrivite tie, apeleaza la consultantii IntegralEdu.

Rolul unui consultant educational

Experienta acumulata ne confirma in permanenta ca fiecare copil este unic, la fel si familia acestuia. De aceea, nu urmarim retete, ci incercam sa indicam cele mai potrivite optiuni in materie de programe educationale, tip de scoala si tara de destinatie pentru fiecare in parte. Cel mai important obiectiv este sa contribuim la crearea contextului prielnic pentru dezvoltarea copilului si pentru cultivarea placerii acestuia de a studia.

Mai concret, serviciile pe care le oferim sunt >>

Burse

Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte. Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

Pentru a fi eligibil pentru o bursa, este necesar sa fii un elev cu rezultate scolare foarte bune, sa ai un nivel ridicat de cunoastere a limbii in care vei invata si sa fii pregatit sa studiezi departe de casa.

Metode de finantare a studiilor la scoli si licee din strainatate >>

Descarca acum Catalogul de Licee si scoli IntegralEdu!

Articole Populare

Pentru mai multe informatii, oferte si promotii vizitati website-ul nostru dedicat Liceelor in strainatate.

mergi la liceestrainatate.ro

Descarca acum Catalogul de Licee si scoli IntegralEdu!

Go to Top