Vesti bune din UK: Marea Britanie confirma sistemul de tip „semafor” si reducerea restrictiilor de calatorie internationale

Guvernul Marii Britanii a anuntat ca se asteapta reluarea calatoriilor internationale cat mai curand si va fi utilizat un sistem de tip „semafor”. Acesta inseamna ca sosirile din tarile „verzi” vor putea intra liber in tara, data preconizata pentru introducerea in functiune a semaforului este 17 mai, dar inca nu a fost confirmat.

Ca parte a unei actualizari privind reducerea restrictiilor interne, guvernul a confirmat ca, atunci cand calatoriile internationale se vor relua, cetatenii din tarile incadrate in categoria verde nu vor mai trebui sa stea in izolare, dar testele Covid inainte si dupa sosire vor fi inca necesare.

„Aceasta noua categorie va gazdui tari in care consideram ca riscul este mai mic, bazat, de exemplu, pe vaccinari, ratele de infectie, prevalenta variantelor de ingrijorare si capacitatea lor de secventiere genomica (sau accesul la secventierea genomica)”, a declarant Guvernul. „Luand in considerare cea mai recenta situatie cu privire la eficacitatea vaccinului, vom confirma in avans daca calatoriile internationala neesentiala se pote relua pe 17 mai sau daca va trebui sa asteptam mai mult inainte de a ridica restrictiile.”

In prezent, „lista rosie” a Angliei include 39 de tari pentru care este interzisa intrarea, majoritatea situate in Africa si America Latina.

Multe scoli de tabere de vara din Marea Britanie se redeschid si sunt pregatite pentru sezonul de vara 2021 si asteapta cu nerabdare sa primeasca studenti internationali dornici sa-si imbunatateasca abilitatile si cunostintele lingvistice sau academice in Marea Britanie.

Esti interesat de vacanta de vara sau de tabara de vara. Contactati consultantul educational IntegralEdu. Va vom ajuta sa alegeti cea mai potrivita tabara de vara pentru dumneavoastra sau copilul dvs. in aceasta vara.

Categories

Articole recente