Studii de master si MBA in strainatate

Solicita o sedinta de consultanta gratuita

PROGRAME DE MASTER si MBA IN STRAINATATE

Diploma de master este mai mult decat o modalitate de a-ti continua viata de student. Iti ofera posibilitatea de a face upgrade la cunostintele si abilitatile dobandite in timpul programului de licenta, precum si de a te profila, astfel incat sa iti ocupi cu siguranta locul profesional visat. Programele de master in strainatate dureaza 1 sau 2 ani, in functie de domeniu si de curriculum. In timpul programele de master de doi ani, studentii au posibilitatea de a petrece al treilea semestru sub forma unui stagiu sau schimb la o universitate partenera. In majoritatea tarilor din Europa de Vest, principala cerinta pentru candidatii la un program de master este sa aiba o diploma de licenta intr-un domeniu similar. Pentru cei care nu indeplinesc aceasta conditie se ofera un an sau un semestru pregatitor pentru obtinerea creditelor necesare (asa-numitul pre-master).

5 motive pentru a te inscrie la studii de master sau MBA:

 1. Imbunatatirea cunostintelor profesionale
 2. Castiguri materiale mai mari
 3. Avansare in cariera
 4. Schimb de cariera sau specializare
 5. Dezvoltare personala

TIPURI DE PROGRAME DE MASTER IN STRAINATATE:

 • Master of Arts (MA)
 • Master of Science (MS, MSc)
 • Master of Laws (LLM)
 • Master of Philosophy (MPhil)
 • Master of Engineering (MEng)
 • Master of Business Administration (MBA)

Cum sa alegi un program de master/ MBA?

Daca ai obtinut deja o diploma de licenta. Detinatorii de diplome de licenta au un numar de discipline care au fost studiate, precum si un numar adecvat de credite pentru acele discipline, care sunt principalele criterii academice atunci cand aplica pentru programul de master dorit. Acest lucru permite o selectie mai usoara, informata si optima a studiilor de master adecvate. Fii atent la termenele limita si aplica pentru examenul de certificat de limba cat mai curand posibil!

Daca esti in ultimul an de facultate. Incepe cercetarea si selectia la inceputul ultimului an de studii universitare. Acorda-ti timp pentru a obtine documentele necesare, pregateste-te si promoveaza examenul de certificare in limba de predare. Afla daca exista cerinte pentru anumite cursuri de licenta pentru a iti planifica modulele optionale in ultimul an. Compara conditiile financiare si termenele limita.

Daca doresti sa schimbi domeniul de studiu sau cel profesional. Investigheaza in detaliu ce programe sunt special concepute pentru candidatii fara o diploma corespunzatoare intr-un domeniu similar. Verifica daca conditiile pentru creditele ECTS pot fi acoperite de experienta de munca acumulata sau de modulele suplimentare pe care unele scoli le ofera pe timpul verii.

Ca sa fii sigur de alegerea ta, ca sa iti creezi cel mai bun dosar de admitere si ca sa te incadrezi in termenele limita, contacteaza echipa de consultanti IntegralEdu,ce iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie!