Studentii internationali pot aplica pentru viza de munca post-studiu din Marea Britanie incepand cu 1 iulie 2021

International Education Strategy actualizata din Marea Britanie se angajeaza sa atinga obiectivele stabilite anterior pentru cresterea numarului de inscrieri straine, concentrandu-se pe oportunitatile de munca si de studiu si pe rutele de imigrare pentru studenti. Graduate Route este o parte importanta a strategiei internationale de educatie din Marea Britanie si obiectivul sau este de a gazdui 600.000 de studenti internationali pana in 2030.

Guvernul Marii Britanii a confirmat ca studentii internationali vor putea solicita o viza de munca post-studiu prin Graduate Route incepand cu 1 iulie 2021. Aceasta inseamna ca toti studentii internationali care absolva cu o diploma de licenta sau o diploma de grad superior de la o universitate recunoscuta din Marea Britanie sa fie eligibili sa ramana in tara pentru a lucra pana la doi ani. Doctoranzii vor putea ramane in Marea Britanie pana la trei ani.

Studentii afectati de intreruperi ale studiului, criza COVID – de exemplu, care nu au putut sa calatoreasca in campusurile din Marea Britanie sau care au fost obligati sa studieze online / prin invatare mixta – vor ramane eligibili pentru Graduate Route, cu conditia sa ajunga in Marea Britanie pentru a finaliza un semestru de invatarea fata in fata.

Graduate Route nu va fi sponsorizat, ceea ce inseamna ca solicitantii nu vor avea nevoie de o oferta de munca pentru a aplica pentru aceasta. Absolventii ce fac parte din Graduate Route vor putea lucra flexibil, schimba locul de munca si isi pot dezvolta cariera dupa cum este necesar.

Prin noile reglementari, studentii internationali ar avea acum o perioada mult mai lunga de drepturi de munca decat cele 4 luni permise anterior si, de asemenea, vor putea trece la o viza generala de munca ulterior, daca vor indeplini cerintele (traseul de lucru calificat).

In timp ce UK isi revine din pandemia globala , prioritatea absoluta este sa atraga cat mai multi studenti internationali talentati. Aceasta optiune de lucru post-studiu se asigura ca odata ce studentii au primit o calificare standard de aur de la una dintre institutiile de invatamant de varf din Marea Britanie, isi pot asigura cu usurinta statutul de care au nevoie pentru a continua sa traiasca, sa lucreze si sa-si indeplineasca visele in Marea Britanie. Cel mai stralucit student din lume, care aspira la o cariera la cele mai inalte niveluri, de afaceri, stiinta, arte si tehnologie va fi incurajat si binevenit in Regatul Unit, acesta fiind un loc potrivit pentru a-si indeplini aspiratiile.

Pentru mai multe detalii despre procesul de aplicare, contactati unul dintre consultantii IntegralEdu.


Categories

Articole recente