Experienta de scolarizare este esentiala, de aceea este foarte important sa ai parte de o atmosfera prielnica. Trebuie sa fii elevul potrivit in scoala potrivita. Si invers.

Caracteristici

Viata intr-o scoala de tip boarding iti ofera foarte multe beneficii. Intr-o scoala de tip boarding ai tot ce ai nevoie, la o aruncatura de bat. Salile de curs, departamentul de arte, departamentul de muzica, teatrul, biblioteca, salile de sport, caminele, cantina, cabinetul medical, biserica, etc. toate sunt in interiorul campusului.

Pe langa pregatirea academica riguroasa, ai parte de activitati sportive, artistice, recreative, si de o multitudine de activitati extra-curriculare. Datorita varietatii de care ai parte, vei descoperi sporturi si activitati noi, iti vei face prieteni, vei explora locuri noi, te vei descoperi pe tine.

Programul, foarte bine structurat, de care ai parte te ajuta sa devii responsabil, iti dezvolta increderea in fortele proprii, te invata sa iti gestionezi timpul eficient si sa te bucuri de frumusetea varstei.

Motivatie

Daca ai decis sa iti schimbi scoala si sa pleci departe de confortul atmosferei familiale, cu siguranta nu duci lipsa de motivatia de a-ti urma telurile academice. Intr-o scoala de tip boarding vei avea un orar prestabilit de catre scoala, atat pentru orele de curs cat si pentru activitatile sportive, recreative, extra-curriculare. Urmand programul scolii, vei reusi sa te bucuri de o viata echilibrata.

Cazare

Caminele sunt situate in interiorul campusului. Fiecare camin are un houseparent, care are grija de bunastarea ta.

Baza sportiva

Baza sportiva este foarte bine pusa la punct si iti ofera posibilitatea sa practici si sa descoperi o gama variata de sporturi.

Mese

Intr-o scoala tip boarding ai toate mesele asigurate. Mancarea este variata, dar trebuie sa te astepti la o experienta diferita de cea cu care te-ai obisnuit acasa. Daca doresti sa te relaxezi gatind ceva usor pentru tine si prietenii tai, bucataria comuna din camin iti permite acest lucru.

Tinuta

Uniforma este cu titlu de obligativitate, exceptie fac ultimii 2 ani de liceu cand inlocuiesti uniforma cu un costum/ tinuta business.

Varsta

Varsta de 11/13 ani este cea mai comuna varsta pe care o au copiii ce se inscriu la o scoala tip boarding, in regim de internat. Exista si scoli se ce adreseaza cu precadere copiilor mai mici, cu varsta cuprinsa intre 3 si 11/13 ani.

Categories

Articole recente