Imperial College London – President’s Undergraduate Scholarship

(Master) Electronics & Information Engineering – 4 ani

„A fost o mare bucurie in anul 2020 pentru noi, parintii, ca Alexandra sa fie acceptata si premiata de Imperial College pentru urmatorii toti cei 4 ani de studiu. Hobby-ul ei pentru robotica si software a fost incununat de succes la una din primele 10 cele mai bune universitati de tehnologie din lume.

Obiectivul este rezultatul colaborarii de circa 12 ani cu IntegralEdu, consultantul nostru educational. Suntem probabil una dintre multele familii care colaboreaza cu IntegralEdu pentru alegerea taberelor in strainatate, alegerea liceului, evaluarea personala a copiilor si orientarea in cariera. In cei 12 ani de colaborare cu IntegralEdu, Alexandra a mers 5 ani in Edutabere de engleza in Marea Britanie, 4 ani in Germania si un an in China.

Am fost invatati cum sa pregatim un elev absolut obisnuit, de la clasa I pana la clasa a X-a, sa devina matur, sa vorbeasca 3 limbi straine, sa cante la un instrument, sa participe la concursuri si sa se implice in proiecte astfel, incat sa fie selectat intr-un liceu de elita din UK, Sevenoaks School, plecand dintr-un liceu romanesc de top, Colegiul National Sf. Sava, si apoi sa fie admisa intr-o universitate de elita – Imperial College.

Liceele de top din UK formeaza abilitati si furnizeaza informatii copiilor pe care nu le intalnim in alte licee: realizarea si scrierea proiectelor de cercetare, experienta practica in laboratoarele de stiinta dotate cu echipamente performante, concursuri in echipa, voluntariat, conferinte cu personalitati in domeniul stiintelor, participari la evenimente stiintifice cu companii globale, sfaturi pentru aplicarea la universitatile din SUA si UK direct de la directorii de admitere, simulari de examene si interviuri pentru universitatile de top, spectacole organizate in scoala, ore de meditatii/tutoring suplimentare.

Astfel tarifele mari de scolarizare includ de fapt foarte multa valoare adaugata pentru elev, precum si servicii educationale premium de la terti, abonamente, componente/piese gratuite pentru proiecte, carti, 70 de cluburi la alegere !

Pe de alta parte, Imperial College a oferit in pandemie studentilor din anul 1 project box-uri si tablete grafice astfel incat laboratoarele sa fie facute in camera de camin sau de acasa. Project box-urile au fost livrate in toata lumea, chiar si in Asia, studentilor care nu au venit la cursuri. S-a facut pregatire la matematica cu studentii acceptati, o luna inainte sa inceapa scoala in octombrie 2020. Studentii au posibilitatea sa faca cercetare daca vor din primul an. Pot sa faca internship 3-6 luni din primul an. Cursurile online sunt asistate de “teaching assistance TA” astfel incat studentii sa puna intrebari pe chat si sa primeasca raspuns prompt. “Problem classes” (seminare la noi) se desfasoara cu un TA la fiecare 5 studenti. Sunt organizate Hackatoane, cursuri suplimentare gratuite, sunt oferite cadouri, inclusiv mancare din partea universitatii, teste anti-covid PCR nelimitat. Si se face scoala. Adica scoala adevarata! Din fericire am prins ultimul an cu plata taxelor de 9250 lire prin imprumut de la statul englez.

Sora cea mica a Alexandrei urmeaza deja acelasi drum cu IntegralEdu inca din clasa I. Sansele sunt foarte mari sa avem succes. Acum stim traseul si suntem sfatuiti cu privire la schimbari. Au fost o multime de optiuni si in pandemie.” – Silvian Neagu, tatal Alexandrei.

Ia legatura aici cu un consultant IntegralEdu pentru a-ti incepe si tu drumul catre succes!

Categories

Articole recente