Mă numesc Teodora, sunt din București și am 26 de ani. Sunt fostă participantă a programului de schimb cultural „Work and Travel USA”, cea mai recentă plecare spre Statele Unite având loc pe ultima sută de metri, în vara anului 2021, în mijlocul unei pandemii. Am prea multe amintiri preferate legate de experiența americană. Nu am regretat nici măcar un minut din timpul meu petrecut acolo, ci pur și simplu, a fost experiența care m-a dezvoltat pe toate planurile la care se poate gândi un adolescent proaspăt aruncat într-o călătorie. America mi-a adus atât de multă bucurie și încredere în sine. Unii dintre oamenii mei preferați din toată lumea se află în Statele Unite, împreună cu amintirile mele favorite.

Încă din anul 2017, automat, America s-a simțit ca a o doua mea casă. Înseamnă ATÂT de mult pentru mine, încât o descriere pentru Facebook sau Instagram, nu i-ar face niciodată îndeajuns de multă cinste. Timp de două veri, anul 2017, respectiv anul 2019, am lucrat în cel mai cute magazin de înghețată, de pe Coast de Est a Americii, orașul Wildwood, statul New Jersey. Kohr Bros Frozen Custard este genul de chioșc care arată exact ca în desene, iar Lime Ricky’s World este al doilea cel mai frumos loc și prietenos mediu în momentul în care alegi Wildwood ca și destinație.

După primele două experiențe, m-am intors fizic acasă, dar inima mea a rămas și va rămâne pentru totdeauna în America, fapt pentru care, nu m-am lăsat influențată de situația pandemică și am reaplicat pentru vara anului 2021, în ciuda faptului că Ambasada SUA a fost închisă până în luna mai, iar singura portiță de plecare spre Statele Unite, era Turcia, din cauza granițelor închise cu Spațiul Schengen. Ambasada s-a deschis pe 15 mai, am luat viza pe 26 mai, iar pe 12 iunie am aterizat în Salt Lake City, Utah, destinația finală fiind orașul perfect: Park City, Utah.

Am avut uriașa oportunitate de a lucra pentru Stein Eriksen Lodge Deer Valley. Singurul hotel Forbes de cinci stele din Utah, inspirat de legenda olimpică și moștenirea sa norvegiană, este prima proprietate de lux din Park City. Pentru o destinație montană impecabilă, există DOAR STEIN. Deoarece mă simt stabilă din toate punctele de vedere doar în momentul în care am două locuri de muncă (având în vedere dorința de călatorit care arde permanent în mine, la care se adaugă faptul ca în viitorul foarte apropiat îmi doresc să ajung să sa spun că am reușit sa vizitez toate Statele Americii), second job-ul l-am obținut într-o altă mare familie din restaurantul Butcher’s Chop House & Bar. Aceste două locuri s-au transformat rapid „în casa mea departe de casă” și vor rămâne locurile în care mă voi reîntoarce negreșit, de câte ori voi avea ocazia.

În fiecare an călătoresc foarte mult, dar ceea ce a spart barierele clasicelor trip-uri către New York și California, a fost atingerea a patru țeluri uriașe: o croazieră în Bahamas, o croazieră de 8 zile singură în Alaska, 8 zile în Hawaii și un salt de la 5000 m, dintr-un avion perfect funcțional, deasupra statului Utah (‘cuz with my head in the clouds, I feel the most grounded).

Mulți oameni cred că iarba este mai verde în altă parte, dar iarba este verde acolo unde o uzi, nu uitați asta. America este cu adevărat țara care îți îndeplinește toate visurile, cu condiția de a vrea și tu să o lași să ți le îndeplinească.

Încurajez toți studenții și insist pe ideea înscrierii și participării în acest program, neconcepând situația în care ești student la o facultate acreditată și nu experimentezi #visul american sub această formă, CEL PUȚIN o dată în viață.

GO AFTER YOUR DREAMS LIKE YOUR LIFE DEPENDS ON IT. BECAUSE IT DOES.

Share This Story, Choose Your Platform!

Citeste si

BridgeUSA Leadership Development Program

BridgeUSA Leadership Development Program       Suntem incantatati sa va impartasim oportunitatile de mai jos pentru participantii BridgeUSA Leadership Development Program, inclusiv oportunitatile imediate pentru cei care participa la programele Work & Travel USA [...]