FONDATORUL „SAL PARADISE”

Tara de origine: Germania

Inceputul studiilor: septembrie 2021

Industrie: moda

„WHEN YOU SEE THIS DEGRADATION OF THE ENVIRONMENT AND REALIZE IT’S YOUR HOME, YOU TAKE IT PERSONALLY.”

Nina Euler Vestey, care si-a inceput calatoria la GLOBAL SCHOOL, in 2021, creeaza viitorul costumelor de baie cu proiectul ei inovator care incearca sa regandeasca modul in care privim sustenabilitatea. Ea atribuie inspiratia pentru proiectul sau, copilariei petrecute in Mallorca, manata de dorinta de a proteja insula unde a crescut. Odata cu bazele afacerii sale formate in timp ce urma un liceu in Elvetia, cu sprijinulGlobal School, Nina isi transforma viziunea despre compania de costume de baie Cradle-to-Cradle in realitate.

WATCH THE PODCAST

TELL US SOMETHING MORE ABOUT YOUR PROJECT

„Am vrut sa ma concentrez pe o idee care sa ajute mediul inconjurator, asa ca m-am hotarat pe un brand de costume de baie de la cradle-to-cradle.” De fapt, astazi nu exista costume de baie durabile, iar termenul de „sustenabilitate” este atat de usor de folosit in zilele noastre.

„Sustenabil” foloseste astazi un material numit Econyl, care este facut din plase de pescuit regenerate si plastic adunat din ocean. Ei schimba aceste materiale plastice intr-un fir nou si apoi le combina cu poliester sau elastan normal. Acest elastan nu este durabil, este doar elastan normal care este folosit zi de zi, astfel incat nu poate fi reciclat ca Econyl. Practic, se fac costume de baie „sustenabile” pentru ca se foloseste Econyl, dar atunci cand sunt combinate cu elastan, este ca orice alt costum de baie. Tot ce trebuie sa faci este sa dai plaselor de pescuit si sticlelor de plastic un alt ciclu de viata pe piata, dar tot va ajunge intr-o groapa de gunoi sau va fi ars. Planul meu, folosind un design cradle-to-cradle, este sa creez un ciclu in care costumele de baie sunt fabricate din Econyl si elastan de la cradle-to-cradle, sa trec la faza de utilizare, iar cand utilizatorul a terminat cu el, sa se poata trimite costumul de baie inapoi, unde materialele care au fost utilizate pentru realizarea costumului de baie pot fi depolimerizate in nutrienti repetabil fir si sa se faca un nou costum de baie. Este un ciclu in bucla inchisa si este cu adevarat durabil.”

WHY DID YOU CHOOSE A GLOBAL SCHOOL?

„Alte institutii traditionale nu mi se potrivesc. Am fost la un liceu netraditional, asa ca sunt mult mai pragmatica atunci cand vine vorba de primirea si retinerea informatiilor. Stilul meu de invatare este practic, sunt practic si invat lucruri prin experienta reala. Pentru invatamantul traditional obtii o multime de informatii, trebuie sa inveti sa o pastrezi, iar apoi trebuie sa o returnezi pentru teste. In schimb, am cautat scoli care au urmat o naratiune practica. M-am gandit ca jobul pe care l-am inceput in liceu ar putea fi ceva pe care l-as putea urma, asa ca am vrut sa-l explorez mai departe. Eu si mama am facut cercetari, am intrebat daca exista cursuri care sa iti permita sa-ti continui si sa-ti dezvolti afacerea, asa ca am venit la GLOBAL SCHOOL.”

WHAT DO YOU LIKE ABOUT THE GLOBAL SCHOOL?

“Imi place foarte mult faptul ca ai control asupra educatiei tale. Sunteti responsabil pentru afacerea in care investiti. Si in timp ce resursele sunt mereu acolo pentru tine, la urma urmei, totul depinde de tine. In aceasta scoala, tu esti cel care trebuie sa aplice cunostintele dobandite, ceea ce se simte aproape eliberator. Nu exista profesori care sa te monitorizeze si sa verifice „daca folosesti cunostintele dobandite”, depinde in mare masura de tine. Cand cresti cu un sentiment de control asupra ta si a succesului tau in cadrul proiectului, gasesc asta foarte motivant. Si desi sunteti responsabil in mare masura de destinul dvs., aveti intotdeauna o plasa de siguranta de mentori care sunt acolo atunci cand aveti nevoie.”

Vrei sa te alaturi comunitatii noastre de antreprenori? Hai la Open Days pe 28 iunie!