Cele mai populare 5 destinatii pentru taberele de vara

Invatare, experimentare, independenta, prietenie, dezvoltare, creativitate, stiri, bucurie, imbratisarea unei lumi mari, foarte mari – acestea sunt cuvintele pe care le auzim cel mai des atunci cand copiii si tinerii se intorc acasa din tabara de vara aleasa. Optiunile sunt foarte diverse pentru a oferi tuturor sansa de a-si combina dorintele si preferintele. Dar unde le place copiilor din Romania sa calatoreasca? Aceasta este o intrebare care ni se pune adesea. Va prezentam cele mai populare cinci destinatii alese de ei.

Tabere de vara in Marea Britanie

Cei care doresc sa invete limba engleza sau sa-si imbunatateasca abilitatile de limba engleza aleg sa faca acest lucru in tara lor, desigur. Nu fara motiv, majoritatea taberelor de vara din portofoliul IntegralEdu se desfasoara in Marea Britanie. In plus, aceasta tara are o traditie atat de lunga in organizarea de programe educationale internationale, incat diversitatea subiectelor este cea mai mare pe teritoriul sau. Fie ca este vorba de tabere academice, mixte, recreative, tematice/profesionale sau de zi, exista nenumarate optiuni, ceea ce ingreuneaza uneori decizia finala. In ceea ce priveste locatia, parintii impreuna cu copiii lor precum si tinerii aleg sa mearga la Londra, langa Londra, departe de Londra – sau foarte departe de Londra. In orice caz, multe tabere de vara au tururi ale obiectivelor turistice importante ale Londrei (Westminster si Palatul Buckingham, Caruselele London Eye, Trafalgar Square, British Museum etc.), dar nu numai pentru ca Marea Britanie este plina de puncte culturale importante. patrimoniului cultural international. Cateva exemple sunt: Stratford-upon-Avon (locul nasterii lui Shakespeare), castelele Warwick si Cardiff, Oxford, Cambridge, Bath si multe altele.

Alegerea orasului si a destinatiei depinde de obiectivele pe care tinerii sau copiii trebuie sa le indeplineasca prin tabara de vara aleasa precum si de tipul de experienta pe care doresc sa o dobandeasca: invatarea limbii engleze, invatarea despre sistemul de invatamant britanic in licee sau universitati, combinarea limbii engleze cu un sport preferat sau o forma de arta preferata, incercarea unui anumit domeniu de studiu etc.

Tabere de vara in Elvetia

Multiculturalism absolut, scoli situate la peste 1.000 m deasupra nivelului marii intr-un mediu complet alpin, delicatese cu ciocolata si branza – toate acestea sunt concentrate intr-o mica Elvetie. Pentru sporturi de aventura, multilingvism si aer de munte (sau aer de oras), Elvetia este locul potrivit. Desigur, toate aceste elemente pot fi combinate cu activitati creative, sportive si academice, asa cum este cazul in alte tari, dar totul se intampla… in mediul elvetian. Parintii care pun siguranta copiilor lor pe primul loc tind sa vada Elvetia ca o destinatie ideala, considerand neutralitatea acesteia ca o referinta istorica.

Fiind o tara cu patru limbi oficiale, Elvetia poate satisface diferitele afinitati culturale si lingvistice ale parintilor si copiilor, iar taberele de vara acopera toate aceste zone lingvistice.

In Elvetia, copiii isi pot gasi locul si pentru ca exista scoli-internat care accepta copii de la 3 ani si mai mult. Copiii mai mari care doresc sa-si continue studiile intr-una dintre scolile exclusiviste elvetiene sau care doresc sa urmeze o cariera in industria ospitalitatii, ar fi bine sa inceapa o tabara de vara pentru a cunoaste si a testa.

Tabere de vara in Malta

Malta este unul dintre cele mai atractive locuri pentru a practica sport si pentru a fi liber.

Situata in Marea Mediterana, insula este inchisa la limpezimea cristalului. Educatia malteza va ajuta cu grijile legate de membrele membrelor. Engleza este limba oficiala a Maltei. Aceasta destinatie, desigur, este extrem de populara pentru vacantele in familie. Insula are o influenta exceptionala asupra istoriei culturilor arabe, italiene si engleze.

Tabere de vara in Germania

Limba germana este pe atat de complexa, pe atat de apreciata de unii copii si tineri – sau cel putin de parintii care doresc sa stimuleze apetitul copiilor prin tabere educationale din Germania.

Epicentrul muzicii clasice, literaturii, filosofiei si arhitecturii gotice, Germania este destinatia perfecta nu doar pentru cei care doresc sa invete germana, ci si engleza, spaniola, franceza, italiana, japoneza, araba sau chineza.

Pe langa invatarea unei limbi straine, alte motive pentru care parintii si copiii aleg Germania ca destinatie pentru taberele educationale sunt: pentru a-si continua studiile in scoala primara, liceu sau universitate din aceasta tara, pentru a obtine certificate de limba la cursuri intensive, sau pentru a combina limbile de studii cu activitati sportive, creative sau recreative, precum si cu excursii. Germania este o optiune excelenta pentru parintii care doresc sa-si insoteasca copiii cu masina. De-a lungul anilor, am auzit acest motiv de multe ori.

Bavaria si imprejurimile Lacului Constance, Berlin, Hamburg, Frankfurt sau Heidelberg – acestea sunt unele dintre cele mai populare locatii din Germania.

Tabere de limbi straine de vara in Franta

Printre francofoni si francofili, Franta este inca o destinatie preferata. Chiar daca traim intr-o lume globalizata in care cunoasterea limbii engleze este implicita, franceza este una dintre cele mai populare limbi din Serbia.

Alaturi de Paris, Coasta de Azur este cea mai cautata destinatie din Franta, la fel si Cannes, Nisa, Antibes, iar orasul-stat Monaco este bine ca nu se putea mai bine.

Pe langa invatarea sau imbunatatirea cunoasterii acestui limbaj de muzicalitate specifica si pe langa activitatile grozave incluse in program, copiii si tinerii care opteaza pentru tabere de vara in Franta asteapta cu nerabdare excursii la obiectivele turistice de renume mondial precum Luvru. Muzeul, Centrul Pompidou, Catedrala Notre Dame, Saint-Tropez, Delfinariul Marinland, Muzeul Picasso, castelele din Valea Loarei si multe altele. Parcul Disneyland, desigur, ramane un reper foarte important.

Pentru cei care cauta activitati interesante care sa stimuleze noi abilitati lingvistice si sociale, oferim o selectie speciala de oferte pentru taberele de vara din strainatate.

Pentru a asigura o sedere placuta si sigura, centrele internationale de limbi straine cu care lucram isi ajusteaza procesele de predare fara a compromite calitatea inalta a pregatirii academice. Un mediu prietenos si comunicare informala, combinate cu oportunitati atractive pentru sport si hobby-uri, vor largi orizonturile copiilor si le vor oferi un sentiment de normalitate, chiar si in acest mediu neobisnuit.

Vezi aici OFERTA PENTRU VARA 2022.